Greseli frecvente in alegerea anvelopelor de iarna

Anvelopele de iarna sunt fabricate utilizandu-se un compus de cauciuc special, o formula aparte si un model special. Aceste tipuri de cauciucuri optimizeaza siguranta masinii pe drum, pe timpul iernii, asigurand  o aderenta excelenta, la temperaturi ce coboara sub 7 grade Celsius. Totusi, nu putini sunt cei care ignora aceste lucruri simple, facandu-se vinovati de luarea unor decizii eronate. Greseli care se pot solda insa cu  accidente, daune si chiar pierderi de vieti omenesti. Vom prezenta in randurile urmatoare ale acestui material cateva erori frecvente, de care poate am auzit cu totii. Vezi aici oferta de anvelope de iarna in Brasov, pentru a fi sigur ca esti pregatit pentru sezonul rece!

Winter-Tyres

  • Greseala numarul 1:

Multi soferi justifica amanarea inlocuirii anvelopelor de vara, cu altele de iarna, spunand ca acestia conduc predominant in zone in care abia ninge – asadar, cauciucurile de iarna ar fi o investitie proasta.

De fapt, intr-un sens mai larg, atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, performanta cauciucurilor de vara este de asemenea mai redusa – rezulta astfel distante de franare mai lungi si o manevrabilitate mai proasta.

In timpul iernii, dupa ploaie, se formeaza un strat invizibil de gheata (la nivelul asfaltului) ce slabeste eficienta anvelopelor de vara, ducand la aceleasi situatii precum mentionate mai sus.

  • Greseala numarul 2

Daca cumperi doar doua anvelope de iarna, ele ar trebui montate doar pe rotile ce asigura tractiunea, pentru pastrarea puterii (de ex. daca rotile din fata trag, ele au nevoie de anvelope speciale de iarna).

Adevarul este insa departe de acesta: toate cele patru anvelope trebuie sa fie  inlocuite, in acelasi moment, pentru a asigura o franare cat mai buna, pe drum, iarna. Daca montezi doar doua anvelope de iarna, acest lucru poate sa duca la o aderenta neuniforma, ce sa cauzeze masina sa alunece, sa se roteasca.

  • Greseala numarul 3

La oprirea pe drumuri acoperite de zapada sau gheata, foarte multa presiune ar trebuie sa fie aplicata pe frane.

Inainte de toate, e bine sa stim daca masina pe care o folosim detine ABS. Avantajale acestei functii sunt evidente in special cand conducem pe drumuri ude – datorita faptului ca ajuta la evitarea hidroplanarii. Cu un ABS, aplicand presiune egala pe pedala de frana, se va obtine o franare normala si se va evita blocarea completa a rotilor. Daca insa masina detinuta nu se bucura de ABS, e necesar un plus de atentie.

 

Pentru un plus de siguranta, e bine asadar sa alegem anvelopele auto potrivite masinii noastre, sa avem alaturi de noi si restul echipamentelor pentru sezonul rece, sa pastram o abordare corecta,  prevazatoare, conducand cu mai mare atentie (chiar sub limita legala). De aceste lucruri vor depinde nu doar starea masinii noastre, siguranta celorlalti participanti la trafic ci si viata sau sanatatea celor cu care calatorim! Descopera aici seturi la promotie de anvelope de iarna, in Brasov!

 

Selgros Brasov

Produse alimentare şi nealimentare

Calea Bucuresti nr. 231 Brasov,500299 , RO

Tel: 0268 307 000

Fax 0268 307 199

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s